Tjänster & priser

Kundaliniyoga

Kundaliniyoga är en yogaform som kan utövas av alla, där man successivt ökar längd på övningarna. De övningarna stärker nervsystemet(vi lever i ett samhälle där vi får nya information från många olika håll hela tiden), fysiska kroppen blir stark, uthållig, andningen förbättras. I kundaliniyogan är man i de flesta fall i en sittande ställning där man gör olika rörelse, som är kombinerade med speciell andningsform och i vissa fall tillsammans med olika mantran. Mantranas vibration är balanserande i sig. I de flesta fall avslutar man passet med en meditation, som är ihopsatt av en mantra, andningsövning och mudra (ställning, som påverkar positivt vara subtila energicenter"chakra"). I kundaliniyogan finns det många olika"kriyor"(en speciell sammansättning av olika övningar som vänder sig till specifika obalanser). Kundaliniyoga mästare Yogi Bhajan är den som har tagit kundaliniyoga till väst på slutet av 60 talet, som förs fritt vidare i sin ursprungliga formen till alla de som är intresserade av den. Enligt yogiska filosofin: -Asanas/fysiska övningar-håller frisk den fysiska kroppen. -Pranayama/andningsövningar förlänger livslängd. -Meditation håller sinnet frisk. -Mantranas vibration gör fysiska kroppen och sinnet frisk. Alla de ovan nämnda bitarna finns i en kundaliniyoga pass. Lyckan finns inom dig!

Klangskålar/Tibetanska skålar massage

Klangskålar massage är egentligen vibration och ljud massage. Mycket behaglig massage som är samtidigt mycket verkande. Vibrationer går igenom hela kroppen, som i sin tur spänner av olika spänningar och blockeringar. Kroppen får en skön och djup avslappning och samtidigt fylls med ny prana(energi). Inom Peter Hess akademi, där jag har gjort min utbildning i att spela på klangskålar, har man gjort många forskningar inom det området. De visar positiva effekter på kroppen, det tas hand om och förebygs obalanser. Skålar som är olika spelas med olika tekniker som i sin tur skapar olika vibrationer och ljud. Detta påverkar våran kropp på ett positivt sätt. Man brukar känna sig lugn och avslappnad efter behandlingen.

Gong avslappning

Inom yoga traditionen har man använt gong sedan länge tillbaks i tiden för att återskapa balansen i kroppen. Gong vibrationer är mycket skön, samt verkningsfull metod som tränger djupt in i varenda cell i kroppen för att återskapa balansen. Gong avslappning bruka skilja sig för gång till gång och är bättre för varje gång, då kroppen lär sig att slappna av på ett mer naturlig sätt, samt tillåter vibrationerna föra en in till en en skön, medveten, samt djup avslappning. Välkommen!

Ayurvedisk massage – Shirodhara

Shirodhara först smörjer man hela kroppen med varma bas och eteriska oljor. Val utav oljor bestäms på plats och är individuell. Sedan masserar man panna med varm oljestråle, som rinner ned över hjässan. Shirodhara är djupt avslappnande massage, som ballanserar hela kroppen, speciellt obalanser relaterade till huvudet: stress, oro, sömnlöshet... Tänk på att kroppen smörjs med olja, ta med dig passande kläder, samt någon huvudbonad att skydda huvudet mot nedkylning.

Ayurvedisk massage – Abhyanga & Shirodhara (paketpris)

Abhyanga & Shirodhara Tänk på att kroppen smörjs med olja, ta med dig passande kläder, samt någon huvudbonad att skydda huvudet mot nedkylning.

Medicinsk yoga

Medicinsk yoga är en typ av yoga som är anpassad till alla, samt kan modifieras i bredare utsträckning till individen. Medicinsk yoga kan göras på en stol om det är så det behövs, samt att den kan göras i ett lugnare tempo. Den härstammar från Kundaliniyoga. Vila mellan övningarna kan vara längre. Medicinsk yoga kan utföras lika väl av de som har besvär med knän, rygg, höfter, axlar, nacke, huvudvärk.

Ashtangayoga

Ashtangayoga är en dynamisk typ av yoga, där andningen är nummer ett, sedan kommer positioner(asanas). Det är oundvikligt att man förbättra både sin mentala och fysiska styrka genom regelbunden utövande av ashtangayoga.

Personlig träning i yoga

Du som vill har möjlighet att få personlig träning i yoga, steg för steg i din tempo. Du kan kan lära dig övningar som är bra just för dina obalanser om sådana finns.

Ayurvedisk massage – Abhyanga

Abhyanga är en helkroppsmassage, där man masserar kroppen med varma bas och eteriska oljor. Val utav oljor är  individuell, för det mest optimala effekten. Abhyanga är en skön, behaglig, samt mycket ballanserande massage, där åter ballanseras/ förebyggs, ont i leder, stress,  matsmältning, samt många andra "moderna" stress relaterade problem. Bokning sker via telefon eller e-mail. Tänk på att kroppen smörjs med olja, ta med dig passande kläder, samt någon huvudbonad att skydda huvudet mot nedkylning.

Ayurvedisk hälsovägledning

Inom Ayurveda pratar man mycket om tre olika så kallade "doshor", energier, skulle man kunna kalla de också. De tre finns i allt runt om kring oss samt i själva oss. För det mesta brukar det vara en av de tre som dominerar, men kan vara två eller också tre vilket är mer sällsynt. Genom att veta vilken dominerar i oss kan vi lättare hålla oss i balans. Via ayurvedisk hälsovägledning kommer man att ta reda på vilken kropps typ är just vi , samt vad som passar just vår kroppstyp att behålla den goda balansen.

Ayurvedisk massage – Kerala huvudmassage

Kerala huvudmassage är en allmänt mycket behaglig massage som åter ballanserar mest huvud relaterade obalanser. Massagen börjar med massage av axlar, armar, nacke och ansikte, därefter masseras hela huvudet med olika massage tekniker. Massagen avslutas med skön,mjuk och lätt beröring av marmapunkter. Val av oljor är individuell och bestäms på plats. Tid ca: 45 min Pris 550:-  Tänk på att kroppen smörjs med olja, ta med dig passande kläder, samt någon huvudbonad att skydda huvudet mot nedkylning.