Tjabba, Tjena, Hallå!!!

Någon gång, år 2010, kom yogan i mitt liv för att stanna för gott,fast när jag tänker tillbaka, så har den  alltid varit en del av mig.
Jag praktiserar, samt undervisar i Kundaliniyoga, Ashtangayoga, Ayurvedisk  hälsovägledning och Ayurvedisk massage.
Ett stort intresse också är att praktisera med Gong, dess vibrationer är mycket verkningsfulla och helande.
Om jag får säga så, så är det Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan, den yoga typ, som jag utövar mest och brinner för. Någon skulle fråga, varför? Jo, för att Kundaliniyoga har många olika övningar, meditationer, mantror, mudror, andningstekniker att välja på och är mest verkningsfull, tycker jag, så enkelt var det. 🙂

Gong yoga utbildningen har jag fått av en mästare inom Gong, Mehtab Benton, som har i sin tur skrivit böcker om Gong användning inom yoga och olika behandlingar med dess ljud och vibrationer. Mehtab är också kundaliniyoga lärare och har stor kunskap inom yogan och astrologi dessutom.
Mehtab själv var upplärd i Gong och Kundaliniyoga av stor Mästare i Kundaliniyoga samt Mahan Tantirc Yogi Bhajan. Det var ett stor nöje att träffa Mehtab samt undervisas av honom. Jag är jätte tacksam för det.

Att utöva/jobba med vibrationer och ljud, som produceras av sådana urgamla instrument, som gong och klang/tibetanska skålar öppnar många nya dörrar att skapa, behålla, bevara balans/medvetenhet. Det är nästan omöjligt att beskriva denna mycket speciella ljud och vibration, utan måste upplevas, extraordinarie helt enkelt.
Det ledde till i sin tur att jag utbildades i att spela och massera med klang/tibetanska skålar inom “Petter Hess Akademi” i skolan “Prema Vama” av två duktiga lärare, Silvana Leskovar(som också utövar kundaliniyoga) och Mirjana Maximovic. De två underbara lärare har stor kunskap inom vibrationernas krafter, som är enormt mycket ballanserande.
Det är en rent nöje att kunna koppla in gong, klang/tibetanska skålar och yoga och så klart ayurveda och tantra.

Som en stor guru Sri K. Pattabhi Jois har sagt “Ashtanga yoga is 99 percent practice, one percent theory”.
Vilket är mycket sant, när man är redo för nästa steg, sker det naturligt.

När det gäller Kundalini yoga är jag klar med nivå 1 Kundaliniyoga lärare. Det är en internationellt täckande utbildning, där huvudlärare var Guru Dharam med två till lärare: Annki Warberg Landahl och Klas Landahl, som är jätte duktiga lärare, samt musiker, med stor kunskap. Det är en speciell känsla att sjunga mantror med levande musik, kanon bra.
Jag har påbörjat Kundaliniyoga lärarutbildning nivå 2 med Guru Dharam och Siri Sat som lärare.
Guru Dharam är dessutom världskänd lärare inom Kundaliniyoga, som också håller i många olika kurser inom kundaliniyoga traditionen.
Alla de yogiska tekniker jag håller på med är min stor passion och samtidigt livsstil, dock jag sysslar mest med kundaliniyoga.

När det gäller Ashtangayoga en av mina lärare är Manju Jois, han är en oerhört duktigt lärare, med en enorm stor kunskap inom yogan, samt dess olika grenar. Det är ett ren nöje att lära sig Ashtanga yoga av Manju Jois. Jag är mycket tacksamt för att ha Manju som min lärare.

Vairagya Ranko Stoiljkovic är också min lärare, hans yoga center heter  “Ashtanga Yoga Beograd”, där det kommer många kända yoga lärare, och är mycket väl besökt. Ranko Vairagya är en jätte duktig yoga lärare med mycket hög kunskap inom alla dess grenar, han leder eleven till framsteg utan några tveksamheter. Ranko undervisar ashtanga vinjasa yoga enligt traditionen från Sri K. Pattabhi Jois och Sri R. Sharat Jois. Jag är tacksamt att ha Ranko som yoga lärare.

Jag har haft tur att träna Ashtangayoga också åt en yoga lärare med mycket kunskap. Petri Räisänen är mycket ödmjuk yoga lärare, som undervisar ashtanga vinjasa yoga enligt traditionen från Sri K. Pattabhi Jois och Sri R. Sharat Jois.

En del av kunskaperna innom yoga, meditation och andningsövningar kommer från ett ashram, som heter Håå kursgården, led av Swami Janakananada. Kan bara säga att ditt kommer jag att återkomma igen, enormt stort kunskap finns där. Ett upplevelse för sig själv, som nästan inte går att beskriva utan måste upplevas.

Jag har praktiserat yogan också på några till olika yogacenter. Det var ett nöje att vara och praktisera yoga där, med de jätte duktiga yoga instruktörer. Tack för det.

När det gäller min utbildning innom ayurvedisk massage,  kommer den från European Nordic Ayurveda School ENAS, samt min utbildning innom ayurvedisk hälsovägledning kommer från Ayurvedaskolan Human Health. Utbildningar ledes av Lars Olsson-Laveda och Sussane Montelius- Yantra Ayurveda.

Måste lägga till att jag har fått massor av kunskap, samt den vardagliga vägledningen, som inte går sätta värde på från den yogiska och ayurvediska litteratören, samt olika inspelningar.  Jag vill nämna : Paramhans Swami Maheshwarananda, Yogi Bhajan, Swami Vivekananda, Swami Rama, Swami Vishnu Devananda, Swami Janakananda, Swami Jogeshananda,  Osho, dr Swami Shankardevananda, Swami Satyananda Saraswati, dr Vasant Lad, dr Robert E Svoboda.

Swamiji och Guru försvarar verkligen sitt benämningen och deras namns innebörden, d.v.s “Den som skingrar okunskapens mörker”, “den som har bränt ner okunskapens mörker” Jag finner inte ord för att tacka de Guruji att haft tur att ta del av deras erfarenheter om ändå de flesta via skrifter,  den gåvan de har lämnat till världen är ovärderlig, som vi alla kan ta del av.
Om Tat Sat
Sat Nam

Jag tackar ödmjukt mina lärare för all kunskap de har gett mig.

Jag jobbar också på Securitas AB, som väktare och ordningsvakt, samt har jobbat(jobbar ibland) med ungdomar både på de statliga och kommunala hem/skolor.

Om du undrar något, kontakta mig här

om oss22